lördag 2 maj 2015

Samband eller inte..dyrt blev det.


Grannens hund vart påkörd förra vecka, vilket är självklart jättetråkigt. Dock försvann våran minsta kisse i samma veva. Vilket gjorde att vi letade efter honom väldigt mycket ända in på kvälls timmen innan han återfanns. Han smutsig och riktigt rädd, vilket han inte riktigt är lik honom, så något hade ju hänt.

Tänkte inte mer på´t, men under veckans gång har jag sett hans högra sida på bakbenet vara hårfattigare än vanligt ett tag nu. Tänk jag skulle kolla upp honom, men kommer alltid annat i vägen, tyvärr. Så här om kväll tog jag tag i katten och tittade igenom honom, och vi upptäckte en skrovlig hud på denna sida. Vi har Rembacken som veterinär för våra katter, så det vart ett besök idag på dropp in tiden. Kvällen innan hade jag googlat på bilder och kommit fram till antingen ett infekterat sår eller skabb/ringorm. Eller ohyra av något slag, jag tippade på det sistnämda.

På plats hos veterinären så konstaterade han att det ser ut som en kraftig infektion, men det togs odling för vilket sorts infektion samt om ev skabb/ringorm. Dyrnota och receptlapp för salvuthämtning och en arg kisse med tratt och utegångsförbud. Önskar att han kunde tala om för oss vad som hade hänt, om det var då grannhunden förolyckades eller om det varit ett resultat ur ett praktgräl grannkatterna i mellan.


Hur som är han väldigt tillfreds med tratten även om det tog sin lila tid innan han förstod att det sitter kvar och man kan inte backa undan den heller. Och krypa in under saker går inte alls lika bra längre. Då är man extra kelig hos matte och husse, för vi tycker ju riktigt synd om honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar