tisdag 27 januari 2015

Hur dum är vi egentligen??

Sitter och tittar på svt´s avsnitts dokumentär om Auschwitz och dess överlevare. Förstår inte hur man bara kan få för sig att det är en hel "ras" ´s fel. Snacka om att man måste ha haft en total hjärnsläpp i skallen just där och då. Undrar om det var någon då som tänkte tanken att han var helt galen denna Hitler. Att ingen var så pass klar i huvudet och stoppade honom innan han gick så pass långt som han gick. Så fruktansvärt hur man kan behandla andra människor på detta sätt som dessa tyskar gjorde där och då i Auschwitz och resterande liknade platser runt omkring denna tid. Varför var den ingen som sa STOPP detta är så fel!

Undrar om dom trodde verkligen att dom gjorde rätt!? Och hur kan man sjunka så lågt som dom gjorde? och varför gjorde man det? och undrar om dom trodde dom skulle bli hyllade när alla var döda? Någonstans borde dom veta att det var fel, avskyvärt och helt åt helvete. Undrar om dom hade den insikten när dom själv blev ställda inför rätten och bragd om livet. Man får knappast någon bättre plats i himlen för att man dödar en massa oavsett om det är via koncentrationsläger, självbombning,  mass skjutning osv.

Ska vår värld förbli så här ont nu? ska vi vara så korkade att vi nästan tar död på oss själva innan vi fattar vad vi håller på med? Är makt så mycket värd? Och är det värt att döden en massa människor, förstöra våran fantastiska natur för att få mera makt/land. Och för vem gör vi det? är det för oss själva eller för någon annans skull?

För vem ska få bestämma om vem ska leva eller inte bara för att man tror helt olika eller lever helt olika?. Jag trodde vi hade kommit mycket längre än så i våran utveckling. Men det har vi absolut inte gjort. Vi står tyvärr på samma ställe och stampar oss helt blinda på vi och dom istället för på OSS. Jag är inte bättre än någon annan och ingen annan är bättre än mig. En sak vet vi i alla fall, att inte för döden är vi alla lika. Och är jag ska dö det bestämmer inte du över! Utan det ska jag göra, mitt liv göra.

Livet är så kort och så värdefullt för var och en av oss. Vad rädd om dina medmänniskor, vad glad för att dom finns. Dom kan berika dig och du kan berika dom på flera olika sätta än du minst anar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar