torsdag 29 januari 2015

Katt vs fåglar = dålig kombo ibland




Vad är det som är så speciellt med fåglar och katt? Vi har 2 st fina katter som älskar att ligga i köksfönstret och spana på dessa fåglar. Speciellt dom som besöker fågelmats behållaren. Ofta man hör dessa missar ligger och små pratar genom fönstret, ibland nästan gömmer sig så att dom inte ska synas. Jaktar och även ibland glömmer bort att det finns ett fönster i mellan dom.

Ganska ofta kommer dom bägge 2 med fågel i munnen och vill mer än gärna visa upp sitt byte. Möss gör mig inget att dom tar, men fåglar. Dom som är så söta och vackra. Även om jag vet att den fågeln dom har tagit, är det oftast något fel på.

Våran "minsta" katt eller yngsta kanske jag ska säga. Är en väldigt duktig jagare dock så är hans mage väldigt känslig. Har haft ett åtal foder byte med resultat till risig katt innan vi hittade ett som funkade. Nu har han ju kommit på det roliga med att fånga fåglar. Dock så håller inte hans mage med honom. Vilket ger ju så klart resultat i viss städning. Sånt är ju mindre roligt. De svåra i detta är ju att jag kan ju prata med katten och rekommendera honom att låta bli el kanske prova en annan fågel sort. Men han lyssnar ju inte på sånt tyvärr.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar