fredag 20 juli 2012

Ömma fötter och ben.



Regnet öser ner, åskan hörs i fjärran någonstans omkring oss. Själv Sitter jag i soffan och vilar mina ömma fötter & ben efter dagens motions pass. Man är väldigt dålig på att turista i sin egen stad, Uppsala. Så de gjorde vi idag med barnen. Började på slottet och tittade på utsikten samt Gunilla klockan och kanonerna som barnen gillade bäst. Sedan ner till botaniska trädgården ofantligt vacker trädgård, här på våran när allting börjar blomma ska jag besöka någongång. Ååå vad jag ville ha en sådan här trädgård, fast i mindre format helt klart.

Vi gick till lekparken sedan i Engelska parken, där barnen fick härja omkring en stund för dom var ju så trötta av att gå så länge. *fniss*

Sedan gick till Carolina Redeviva och tittade på Silverbibeln, har länge funderat på att sett den men det har aldrig blivit av förrän nu. Barnen tyckte det var aptråkig att titta på en massa inglasade böcker. Sen gick våra fötter emot saluhallen för magarna börjar knorra och blodsockret var väldigt lågt hos barnen. Där inne skulle dom ha en egen färsk hummer till lunch, men nej det är ju inge vidare av lunch direkt. Utan precis innan för dörrarna finns ett lite lunch hak med sallad och små varmrätter. Vi beställde kyckling sallad och kräft & räk sallad, läsk och tog det med oss ut till domkyrkans ena gräs sida. Där vi satt och solade och mumsade för glatta livet. Och inväntade att klockan skulle bli 14 för visning av skattkammaren på ena domkyrkans torn.

Kanon fint att få gå med och se de skatter som fanns där uppe. Trodde dock att den skulle vara större och mera saker. Jag minns som barn att våran domkyrka är gigantisk och full med massa rum där kända kungligheter ligger begravda. Eller så är det förr att man upplever allting mycket större som barn. Hmm kanske de.

När vi väl har gått denna runda i kyrkan bestämmer vi oss för att gå över gata och in i Gustavianium. Det var rysligt intressant, barnen stannade flera gånger och titta på massa saker. Dock var rummet i de övre tornet som var mest spännande för dem. Och det som dom pratade mest om i bilen hem. För där kunde man få en tanke om hur dom undervisade förr i tiden om obduktion och liknade saker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar