lördag 21 mars 2015

Nytt försök - lyckat försök

Igår bestämde vi oss för att göra ett nytt försök. Och vet ni det lyckades, även om hon är väldigt blyg M så vart det en super bra dag ändå. Vi kom dit strax innan den första lektionens start. Och klassens reaktion var så härligt, när dom såg oss komma. Alla vinkade glatt åt M och mig. Alla sprang in i klassrummet och stängde dörren. Dom gjorde något det såg vi men inte riktigt vad. En tjej kom ut och fråga hur M stavade sitt namn om det var med j eller y. J svarade M väldigt försiktigt, tjejen tackade och rusade in i klassrummet.

Strax stod klassläraren där, hälsade oss varmt välkomna och berättade att klassen hade blivit eld och lågor igår när dom fick veta att vi skulle ev komma idag igen. Han öppnade klassrummet och strålade av glädje. Ja du M jag tror dessa barn verkligen gillar dig! Vi gick in och på tavlan stod det med stora bokstäver.

VÄLKOMMEN M 
TILL 4:A´s KLASS <3

En bänk flyttades snabbt intill tjejgängets hörna och vi slog oss ner. Vi hängde med på första lektionen som var SV, där M fick papper och penna och skriva en berättelse. Fanns lite ämnen man kunde välja på. M började skriva lite lätt. Läraren tittade förbi ibland och check läste vad hon hade skrivit. Påpekade något ord som var felstavat och berömde M för sin skrift och sin historia.

Första rasten flockades tjejerna omkring oss och ville veta vad M brukar göra på sin rast? Kom överäns om en lek dom brukade köra och vi skulle titta på, ev delta om M så kände för det. Under nästa lektion lämnade tjejerna in en önskeritning var M skulle sitta och med vilka. Inget snack om att dessa tjejer verkligen ville ha M i gänget, även om hon är blyg. Nästa rast efter lunchen gick vi in och satt oss, var så kallt ute och tjejerna hängde på. Pratade med M och frågade en massa nyfikna frågor. Har du syskon?, husdjur? vart bor du? åker du buss till skolan och vilken kommer du med då? osv. M svarade fortfarande försiktigt, på pekade för tjejerna att M är en blyg person till början. Men det släpper när ni väl lär känna henne och hon er. Ge henne lite tid bara. Inga problem, visa berättade att dom också var blyga av sig ibland och förstod hur hon kände sig.

När dagen var slut så gick vi sakta tillbaka till bilen, M var så nöjd. Den här klassen var toppen, här skulle hon kunna få arbetsro och samtidigt ha bra kompisar. Medveten om att hon skulle på ett födelsedagsparty ikväll hos en klasskamrat, som hon egentligen inte ville gå på. Men skulle ändå och men absolut inte sova över hos som alla andra ska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar