torsdag 19 juni 2014

Bakar eget knäckebröd


Får hur mycket recept som helst på jobbet, då det finns många bak glada personer på plats. En av dessa dela med sig ett recept på eget hemgjort knäckebröd som dessutom är gutenfritt.

2 dl majsmjöl
0.5 dl linfrö
0.5 dl sesamfrö
0.75 dl solrosfrö
0.25 dl pumpafrö
0.5 dl olivolja
2.5 dl kokande vatten
flingsalt

Blanda alla torra ingr. i en bunke. Häll sedan i olivoljan, blanda väl. Häll sedan i det kokande vattnet, blad ordentligt. Bred ut på bakplåtspapper eller duk. Jag hällde ut mitt i en långpanna och tog bakplåtsduk ovan på och kvalade ut smeten så den täckte hela plåten och blev riktigt tunn.

Strö över flingsaltet och ställ in i ugnen som är på 150 grader ca 1 timme. Ta ut låt svalna och bryt loss ditt egna knäckebröd. Låt väl smaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar