måndag 19 maj 2014

Gnagande tanke, nuet & på framtiden




Har fått hämta vår äldsta ifrån sin skola titt som tätt nu på senaste veckorna. Ofta så beror det på att han har slutat tidigare än schemat pga av att dom är färdiga för dagen eller nationella proven. Då är det inte roligt att behöva se alla sina andra klasskamrater kunna gå hem och han får stanna kvar för att vänta på bussen.

Vissa dagar har han följt med en del kompisar hem, men ibland vill man bara åka hem till sig. Då har vi turen att farmor & farfar bor inte så långt bort och är pensionär. Som alltid bjuder på go fika och kan skjutsar sonen hem när han har tröttnat. Eller vet man att mamma slutar tidigare eller är rent ut av hemma - ledig. Är det ju självklart man ringer och frågar om hämtning.

Pratas väldigt mycket om just denna låsning att bo på landet som vi gör. När man inte kan ta bussen hem istället för att sitta och vänta in skolbussen som gå ibland om ca 2 timmar ifrån skolan. Och man då är hemma ca 3 timmar efter skolans slut. Jag kan förstå han frustration, hur jobbigt/tråkigt det är och när man är just i den åldern där man vinglar på en snöre högt uppe i luften mellan barn och ungdoms världen. Gör detta inte saken bättre direkt.

Dessa argument om varför vi borde flytta kommer upp titt som tätt. Och visst förstår jag min son. Han lever ett helt annat liv än vad jag gjorde i hans ålder. Men att sälja och köpa nytt är ett *stort* steg för oss och alla måste vara med på tåget. Och inte enkelt att hitta ett nytt hus bara så där.

M har också börjat pratat om att gå till en ny skola strax. Bästa kompisen slutar till hösten för att gå till Engelska skolan. Och då blir hon ensam kvar. Visst finns det kompisar men tjejerna är för få och ojämnt antal. Hon vill också börja på samma skola som sin storebror. Hur gör vi då??? Ska vi då sätta 2 barn i en annan skola och ha mini ensam kvar. Nog skulle hon klara det. Men då blir det så där jobbiga igen, att ha barnen på olika skolor, skjutsandet hit och dit. Och visst skulle det vara bra att slippa denna bussning. Att kunna bo så pass nära att barnen kan gå el cykla själva.


*funderar vidare*hjärnan tänker*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar