lördag 24 november 2012

Ensamma ute en fredagkväll.

Vi hade bokat våran barnvakt i början på veckan för lite hjälp. Hade tänk oss en tu man hands kväll denna fredag, med lite god mat och avsluta med bio. Sällan man kommer ut eller rättare sagt tar sig tid att gå ut. För det behöver man. Mellan var bättre och ville gärna ha barnvakten hemma hos oss.

Så igår kväll drog vi ner till Uppsala centrum by night, bara vi två. Vi kollade på lite julklappar åt tjejerna, smyckskrin var jag mest ute efter. Var in på de allra flest butiker och hittat den ev perfekta julklappen åt dem.

Middagen har vi tänk äta på O´Connors men med lönings helg och icke förbokat bord fick vi vända i dörren, tyvärr. Så vi prövade Terassen istället, fick fönsterplats med utsikt åt åkanten.

Maten bestod av black angus biff och läsk/cider som dryck. Efterrätten delade vi på, blev chokladvariation. Dvs en tallrik med vitchokladglass - mjölkchoklad mousse & mörk chokladkaka. *gott* En god och väl tilltaget 2 rättersmiddag, i alla fall för min mage.

Mätta, nöjda och belåtna tog vi sedan steget åt filmstadens hus och värmde oss ifrån den korta promenaden genom snål blåsten som drog där ute. Många stod och väntade liksom vi på att få komma in och krypa ner i en skön biostol och låta sig slukas av filmens värld för ett tag. Call girl var vår film för denna stund.


En BRA film, dock lite platt i själva historien, men BRA. Budskapet var klart och tydligt. Högt uppsatta & rika personer kommer undan med "allt". För RIKTES SÄKERHET sa dem. Hmm nja nog mer för att rädda sina egna egon och skinn. Undrar vad som skulle hända ifall sådan story kommer ut på riktigt. Vad skulle de "svenska folket" säga eller göra.

Man får hoppas på masshysteri och klara skrik om avgång. Inte bara för det dom gjorde, utan också för alla rygg dunkningar. Så tragiskt det är om verkligen dessa åklagare - advokater - poliser hukar sig och vänder ryggen till. Att dem inte våga stå upp för folket, för rättssystemet.

Hur kan man då tro att de "svenska folket" ska göra desamma. Inte konstigt att våra värld är som den är idag.

(Obs bilderna är tagna ifrån deras respektive hemsidor. Då jag glömde min egna kamera hemma. *suck*)

2 kommentarer: