söndag 11 november 2012

Matlista bra eller bara tråkigt??

Vi har många gånger försök oss på just detta ord i vårat hus. Och visst har vi lyckats ibland men sakta å säker så faller vi till slut ur. VARFÖR gör man så. Visst är matlista en fantastiskt ord, bra ide och enkelt att ha att göra/jobba med. Men varför tappar man det då ganska fort. VARFÖR faller man ur och ner i samma gänger hela tiden.

Hur jobbigt är det inte att komma hem efter en jobb dag, hämtat barnen ifrån dagis/skolan. Alla är super hungriga och man möts av ett halv fullt kylskåp & frys med massa möjligheter. Men ändå så blir det något tråkigt som köttbullar/korv och makaroner. Det som man med all säkerhet redan har varit inne på tidigare någon annan dag som måltid denna veckan.

Jag älskar att surfa runt på olika matsidor och letat efter "nya recept", hittat något spännande som dessutom verkar väldigt gott ut. Man plockar ner det i sin "receptmapp" på skriv bordet i datorn. Sitter och samtalar med maken sin att nu, veckan som kommer kör vi på matlista. Klart vi är på, pratar om hur bra det är och hur mycket det faktiskt spara våran tid vid dessa hemkomster vi alltid har. Plockar in dessa nyheter blandat med lite gammalt för barnens skull. Handlar och kör så i ca 2-3 veckor för att sedan helt haverera och så faller man tillbaka i samma gamla mönster igen. VARFÖR. Fast alla i familjen tycker det är super skönt att veta vad man ska äta innan det skall lagas.

Kan inte förstå varför hissen inte går hela vägen upp just där. Varför är man så trög i huvudet. Varför tycker man att det är jobbigt att fortsätta. Likaså det här med planera allting kvällen innan. Hur många gånger glömmer man inte att ta fram maten tills dagen efter. Eller funderat på att ev förlaga så det bara är att ta fram och värma vid hemkomst. För vissa dagar är det super stressigt att hinna hämta barnen fixa middagen innan det är dax för att köra till någon av barnens idrotts aktivitet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar