lördag 30 november 2013

Sortering och stor städ - växa ifrån - bli större

Tjejerna hade grannbarnet på övernattning och när vi väl alla hade vaknat och intagit frukostbordet. Började det pratas om advent och deras alla förväntningar på morgon dagens stora händelse. Våra barn har alltid fått advents säck ifrån farmor med 1 paket för varje advent. Och jag kan förstå att dom längtar och har många funderingar om detta.

Grannbarnet gick hem och M orkade inte åka på innebandy träningen idag. Utan ville vara hemma och vila, vilket är helt okej. Så vi passade på att göra en storstädning i hennes rum. En sådan där städning där man går igenom hela rummet bit för bit. Rensar bort allt trasigt och sånt man absolut kanske inte vill ha längre. Dock har inte hon kommit dit ännu, att känna sig för stor för sina leksaker. Förutom idag. Idag rensade vi ut massvis med saker, vilket absolut glädjer mig, samt inser att hon håller på att blir större.


Även om det är otroligt jobbigt att göra denna städning och då både för henne och mig. Så är det så skönt när det är färdigt. Hon jobbade på otroligt bra, en härlig bra dag som mor och dotter. Lyssnade vi på olika låtar ifrån youtube men även mixmegapol, sjöng och skrattade tillsammans. Belöningen i detta är inte bara ett väldigt fräscht och renstädat rum utan också få plocka fram sin egna jul låda och pynta sitt rum precis som hon vill. En vit advents stjärna åkte upp tillsammans med hennes egna julgardiner. Och hon vart så nöjd över slut resultatet. *fröjd*




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar